MALZEMELER
5 tane kuzu incik
2 tane soğan
3-4 dal maydonoz
Tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
3 diş sarımsak
Üzeri için
Yarım çay bardağı süt
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Kuzu incikleri tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kaynamış sıcak suya üzerine çıkana kadar döküyoruz. Soğanları, maydonoz ve tuzu ekleyip düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra erittiğimiz tereyağına ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip incikleri kızartıyoruz.
Bir fırın tepsisine dizip üzerine süt gezdirip fırına veriyoruz. 2-3 dakika sonra kaşarları üzerine serpip, kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder