Çilekli Yaşpasta



MALZEMELER

Pandispanya İçin
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı soğuk su
4 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
Çilek

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Soğuk suyu ilave edip un ve kabartma tozunu eleyerek harcımıza ekliyoruz. Vanilini döküp kek harcını çırpıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz orta boy kelepçeli kalıba döküyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kreması için, süt, un, nişasta ve şekeri ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremanın içine parlaklık versin diye tereyağını ekliyoruz. Daha sonra vanilini ekliyoruz. Kremşantiyi sütle çırpıp üçte birini pişen kremamımızın içine ilave ediyoruz. Kremşantinin geri kalanını ise pastanın üzerine sürüyoruz.

Pişen kekimizi ortasından üç parçaya kesiyoruz. Herbir katına kremamızı döküp üzerine damla çikolata serpiştiriyoruz. Her kata aynı işlemi uyguluyoruz.

En üst kata kremşanti sürüp çileklerle süslüyoruz. İsteğe bağlı olarak, hazır çilek sosu pişirip pastanın üzerine dökülebilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder