Beşamelli Mantarlı Et Sote


MALZEMELER

500 gr kuşbaşı dana eti
250 gr mantar
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Beşamel Sosu İçin
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Eti kavuruyoruz. Üzerine soğan ve sarımsak ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra mantarları ve domatesleri doğruyoruz. Et sotemize bu şekilde iyice kavuruyoruz.

Diğer taraftan beşamel sosumuz için tencereye tereyağını eritip ununu ekleyip kavuruyoruz. Bu işlem unun kokusu çıkana kadar yapılır. Üzerine sütünü azar azar karıştırarak ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

Son olarak tuz ve karabiberini ekliyoruz. Pişmiş olan et sotemizi fırın tepsisine döküp beşamelini üzerine yayıyoruz. Daha sonra kaşar peynirini serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder