En Kolay Yemek Tarifleri, Kolay Yemekler, Kolay Tarifler
Ispanaklı Börek
MALZEMELER
4 tane yufka
Yarım kilo ıspanak
1 tane büyük boy soğan
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI
Öncelikle soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. İrice doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Ispanakları fazla pişirmeden ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Dilerseniz peynirde eklenebilir.
Sosu için yumurta, yağ ve sütü bir kapta çırpıyoruz. Yufkayı sosla biraz ıslatıp harcımızı koyup, rulo şeklinde sarıyoruz. Yağladığımız tepsinin ortasına gül şeklinde dolandırıyoruz.
Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlıyoruz. Kalan sosu üzerine döküyoruz. 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder