İncirli Muhallebili Tatlı


MALZEMELER

3 tane oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çay kaşığı tarçın
6 tane kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Keki ıslatmak için
1,5 su batrdağı ılık su
1 tatlı kaşığı neskafe
Yarım su bardağı şeker

Muhallebisi için
1 kilo süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
1 çay kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Öncelikle incirleri 5 dakika ılık suda bekletiyoruz. Şeker ve yumurtaları köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek harca katıyoruz. Diğer malzemelerini de ekleyip yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına katıp 170 derece de pişiriyoruz.

Diğer taraftan muhallebisi için nişasta, un ve şekere sütü azar azar ilave ederek çırpıyoruz. Muhallebi piştikten sonra tereyağını ekliyoruz. Daha sonra kremşantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Kek piştikten sonra ılık suda erittiğimiz şeker ve neskafeyi karıştırarak kekin üzerine kaşıkla döküyoruz. Daha sonra muhallebisini üzerine yayıyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder