Kepekli Ekmek


MALZEMELER

1,5 su bardağı kepekli un
1 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı instat kurumaya
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Karıştırma kabına unumuzu koyup ortasına şekerini, mayasını ve zeytinyağını ekliyoruz. Daha sonra tuzunu unun etrafına serpiyoruz. Suyunu döküp hamuru 5 dakika kadar yoğurup üzerini kapatıp 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Hamurumuz mayalandıktan sonra 3-4 dakika kadar daha yoğurup şekillendiriyoruz. Ekmeğimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Ekmeğin üzerine 2-3 kere bıçakla çizik atıyoruz.

Yarım saat daha ılık ortamda dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder