Kalbura Bastı


MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağı
1 tane yumurta
3 su bardağı ve 3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

İç Harcı İçin
1 kase ceviz veya fındık

Şerbeti İçin
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle, tatlının şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Daha somra hamuru için bir kaba unu, kabartma tozunu, yumurta, margarin, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

Hamuru rendenin üzerinde bastırarak açıyoruz. Ortasına ceviz koyup kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcakken şerbetini döküyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder