MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
125 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
50 gr kakao
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilin
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı ceviz
80 gr çikolata
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Bisküvileri elimizle kırıyoruz. İçerisine 1 portakal kabuğunu rendeliyoruz. Cevizini ekliyoruz. Bir tencerede margarini eritip şeker ve sütü ekliyoruz. Kakaoyu ilave edip karıştırıyoruz.Ocaktan alıp vanilin döküyoruz.
Bu karışım ılık hale geldiğinde bisküvilerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Sitreç film serdiğimiz herhangi bir kalıbın üzerine bisküvileri döküyoruz. 2 saat kadar buzlukta donduruyoruz. Benmari usuli eritilmiş çikolatayı kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında bekletiyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder