MALZEMELER
1 adet kakaolu pasta keki
2 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı toz şeker
Kreması İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı tepeleme pirinç nişastası
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Öncelikle kremamızı yapmak için süt, şeker, un ve nişastayı iyice çırpıp ocağa alıyoruz. Aralıksız karıştırarak kremanın muhallebi kıvamına gelmesini bekliyoruz. Ocaktan alıp nişasta ve labne peynirini ekliyoruz. Labne ile kremayı çırparak kaynaşmasını sağlıyoruz.
Daha sonra hazır almış olduğumuz pasta kekini servis tabağımıza yerleştirip pasta tabanını fırça yardımıyla neskafeyle hertarafını ıslatıyoruz. Kremamızın yarısını pastamıza döküyoruz. İkinci katınıda koyup yine ıslatıyoruz. Geri kalan kremamızı da döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendiriyoruz. Servis etmeden önce kakaosunu üzerine süzgeçle eliyoruz
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder